ENGINNOvinky

Naše aplikace

4.2.2021
Home office podle ENGINN EFFECT - Zaměřte se na výsledky

Práce z domova bývala benefitem. Pamatujete? Různé průzkumy však ukazují, že se díky Covidu stal tzv. home office pro někoho celkem nepříjemnou nutností. Do toho všude blikají reklamy na programy, které mají pomoci manažerům řídit firmu z dálky a uhlídat, jak zaměstnanci z kuchyní a obýváků opravdu pracují. Jestli je příliš nerozptylují ratolesti za krkem a neodbíhají od počítače moc často. Výsledkem jsou demotivovaní pracovníci, kteří mají nakročeno k pořádné depresi.


Asi už jste pochopili, že my vám takové hlídací a organizační programy nabízet nebudeme. Pokud pomáhají udržet produktivitu práce, budiž jim to ke cti. My v ENGINN EFFECT razíme trochu jinou filozofii. To slovo už tady jednou padlo. Jsou to VÝSLEDKY. „Výsledky byly, jsou a budou vždycky klíčové. Neřídí se podle toho, jestli venku řádí nějaká bouřka, pracujeme z kanceláře nebo z domova,“ zdůrazňuje Stanislav Jirouš, který má u nás na starosti digitalizaci.

Pravda, existuje několik důležitých nástrojů pro organizaci práce v týmu, sdílení zkušeností, výsledků a termínů v kalendářích. Podstatné však je, jaké nástroje máte pro vaši “skutečnou” práci. Jestli má například ekonomka všechny účetní položky v systému a NEpřepisuje je z tabulek a emailů do další tabulky. Jestli data kusovníku nemáte v 30MB excelu, který se načítá 10 minut, zda máte nástroj pro zpracování výsledků měření a věnujete většinu času významu dat a ne přípravě tabulek a kopírování hodnot a řádků. Takových příkladů máme tisíce.


My v ENGINN EFFECT klademe důraz na to, zda je vaše práce efektivní a přináší výsledky - rychle, přesně a s minimem úsilí. „Rutinu ponechte počítačům a lidi nechte, ať se věnují smysluplnějším aktivitám,“ vysvětluje Stanislav Jirouš a dodává: „Možná se to nezdá, ale dnešní doba přeje inovacím a přímo je vyžaduje. Firma, která se nezalekne a bude investovat do digitalizace a automatizace pracovních procesů, na tom vydělá nejen teď, ale hlavně v budoucnosti. Ušetří čas, peníze a získá náskok před konkurencí.“

Naprogramovat se dá téměř cokoliv a ENGINN EFFECT tak pomohl už řadě firem. V jedné z nich se například data zobrazují v novém grafickém prostředí na míru vývojářům a inženýrům a řádově mnohem rychleji. Díky tomu z nich umí příjemci vyčíst, co potřebují, a to bez dalšího rušivého a zdržujícího klikání. A je jedno, jestli jsou v obleku v kanceláři nebo mají doma pod stolem ještě kalhoty od pyžama.


Další firmě jsme pomohli s inovativním zpracováním rozsáhlých kusovníků s vazbou na komplexní konfiguraci produktu. Získat potřebné informace z obou systémů je skoro nadlidský úkol. Vytvořili jsme proto nástroj, který to zvládá během okamžiku a předá informace přehledně. Na tento nástroj jsme obzvláště pyšní, protože jeho vznik od identifikace potřeby, návrhu řešení a realizace proběhla u nás v ENGINNu.

A do třetice všeho dobrého: jeden z našich klientů má zdravotnické zařízení a díky elektronické evidenci léků jsme u něj nastartovali digitalizaci. Byl zvyklý si psát na papírky, co komu kdy podal a měsíční inventura byla tak trochu peklo. Teď už to je legrace :-)

#home_office #aplikace #enginn_effect #digitalizace #vyvoj_aplikaci #poradenstvi #konzultace_zdarma
webová aplikace, home office, aplikace, automatizace